11 Ocak 2014 Cumartesi

yıldızlar ve bendeki yansımaları

selamlar
astroloji... ya da daha uygun bir tabirle gök bilimi.  her zaman ilgimi çekmiştir. babanemlerin evindeki  "vega" görüntülerinde saatlerimi harcadığımı bilirim.

hayatın tamamını insan merkezli düşünürüm ben. ne varsa insan içindir derim hep. önemli olan insanın tavrıdır burada. bu bolluk içerisinde nasıl tepki verecek."hizmetçilerini" nasıl muhafaza edecek. derim hep " abraham lincoln siyahi koleliği kaldırmaya çalıştı ancak maddenin köleliğini arttırdı. kıymetini bitirdi. adı konmamış kapitalizmin acımasız ellerine teslim etti " diye. haksızım belki ama beni çıkarım yapmaya itiyor. tarihsel olgular.

bu mantıkla bakılınca bilmem kaç ışık yılı ötedeki vega dahi mutlaka insanlığın faydası adınadır düşüncesi de oluşuyor.

vega ya değil de daha yakın yıldız kümelerine yönelelim. burçlara.

çoğu muhafazakar " aman batıl şeyler " der geçer.  hatta bir kısım anti muhafazakar dahi bununla paralel düşünür.

ben orta yolu seçenlerdenim. burçlar vardır çünkü doğum anındaki çekim kuvvetleriyle kişinin fıtratını belirlerler. ama bu burçlardan işleri fazlaca kolaylaştırıp günlük fısıltılar vermesini çok saçma bulurum.

bakmayın blogda yeni bir eklenti yaptığıma. amacım burçları görünür kılabilmek.

ben terazi burcuyum. aristokrat, nazenin, adil derler bizler için. yükselenim ise tam sınır bazı hesaplamalarla başak bazı hesaplamalarla terazi çıkıyor. terazi olmasını istemezdim. çifte terazi hassasın da hassası oluyor. tam bir üretim hatası ama davranışlarıma terazi - başak kırmasından daha iyi uyuyor çifte terazi.

erzurumlu ibrahim hakkı yı bilirsiniz. güneydoğu anadolunun eşsiz bilim insanlarından biri. siirte gidenler varsa mutlaka müzeyi rasathaneyi görmüştür.

marifetname adlı eserinde üste bahsettiğim şekliyle açıklıyor burçları. tarihsel kökene dikkat çekiyor. on iki hayvanli takvim. on iki yılı temsil eden çin hayvan zinciri. bunların hepsi burçların kişilik özelliklerine katkısını kanıtlıyor.

bu arada çin gökbilimine göre de ejderha yılı doğumluyum ki bu da terazinin çin versiyonuna denk geliyor aşarı yukarı.

islami boyutuyla da boşuna üzerine yemin edilmiyor on iki burcun.

daha çok konuşur belki ama ehil birileri el atsa daha iyi olur gibi. kişilik  önemli şey onu doğruya kanalize etmek daha da önemli .

görüşmek üzere dostlar

2 yorum:

  1. Koç burcuyum ve burcumun her türlü özelliğini taşıyorum diyebilirim :) yukselenim de boga sanırım :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heryer de yazma sen bunu sevgili o gay nazar değer sonra. gelmiş geçmiş en ideal dost burcudur koç- boğa.

      dostun olabilmek dileğiyle diye ekliyelim de dua bu ne zaman kabul olur bilinmez :)

      Sil