11 Mayıs 2014 Pazar

anneler gunune...

Selamlar dostlar

Yazmadi yazmadi arka arkaya smaclar basiyo bu diyebilirsiniz ama gunun anlam ve onemine binaen bi yazi yazasim geldi. Annemin de bunu okumayacak olmasi daha rahatlatiyor aslinda beni

Lisede basit bir duz mantikla cikarimlar yapmayi severdim. Ki hala severim. Soyle dusunmustum birinde. Anneler kiz veya erkek cocuk dogururlar. Kiz cocuklar yeniden dogum yaparak annelerine olan borcunu bir sekilde oder. Ancak erkek cocuklar ebedi borclu kalir annelerine.

Aristo okusaydi kemikleri sizlardi mantigi kesfettigi icin der gibisiniz sanki. Ama ben boyle dusundum ve dusunuyorum da. Anneme olan borcumu asla odeyemem.

Her nekadar iktidar yanlisi oldugundan mutevellit trt yi izlemesem de dun aksam bir dizisinde kilitli kaldim. Yedi guzel adam. Necip fazil onderliginde yedi genc sairin cikarttiklari dergiyi merkeze aliyor dizi. Sahnelerden birinde ogretmen erdem beyazit ogrencisine siir yazma odevi verir. Ogrenciler yazar biri asari yukari su misralari okur

"Anne demek daha sicak yorgan demek
Sen gittin gideli geceleri hep usuyorum"

Saatlerce beynimde dondu durdu bu misra. Annesiz yasam dusleyemiyorum bile.

Hickimse annesiz kalmasin duasi ile...

Gorusmek uzere dostlar

2 yorum:

  1. O borç hiç ödenmez inan bana. Bunun çocuk doğurmakla bir ilgisi hiç yok. Tam tersi bir durum aslında. Anne olduktan sonra, çocukları büyütmenin her safhasında ne kadar zor, sabır gerektiren, ömründen ömür yiyen ve ölünceye kadar devam edecek olan bir durumun içine girdiğini anlıyorsun. Bir de bu açıdan bak. Anne olduktan sonra kendi annenin değeri inanılmaz katlanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman derler babanin kiymetini anlamak icin baba olmalisin diyerek sitem ederdi arkadaslarim babamla konusmamamdan dolayi.
      Ben yine de bir erkegin bir bayandan daha uzak oldugunu dusunuyorum anneye olan borcun odenmesi noktasinda

      Sil