4 Mart 2013 Pazartesi

popcorn time 1

yarının tatil olması sebebiyle rahat rahat oturup film izlemeyi sabahtan beri hayal ediyordum. çok sevgili  engin zahid vesilesiyle tanıştığım bi filmi izleme bahtiyarlığına eriştim müthiş etkilendim gözümde yaş kurumadan hemen yazmak istedim sizede

efendim öncelikle film eşcinsel temalo olduğu ve müstehcen sahnelere sahip olduğu konusunda bir uyarıda bulunmak isterim

filmimiz weekend bir önceki yazımızın konusuyla nerdeyse aynı paralellikte gidiyor. o vesileylede tam üst üste gelmiş oldu

annem benim hep bir ikizim olduğunu ama hastanede kaybettiğimizi söylerdi küçükken bana hep ikiz bi erkek kardeş isterdim annemde napsın başından savmak için sanırım hikaye yazmış bu şekilde. bende ilk çocuk saf olur derler buralarda bu lafın kurbanı olarak liseye gidene kadar hep bir ikizim olduğunu ama kaybettiğimizi düşünmüştüm

bu anektodu anlatmamın sebebi şu hayalde olsa sanırım ikiz kardeşimi filmin seneryosunda gördüm. russell karakteri hareketleriyle dahi ben Allah ım bu kadar ruh benzerliği olur dedim. fiziksel açıdan bir değerlendirme değil tabi bu.

ama filmin sonunda göz yaşı dökmemin sebebi russell karakteriyle kendimi özleştirmekle beraber bir hülya koçyiğit kartal tibet sarılmasıyla noktalanan bir final bekleyişimin gerksiz oldu gerçeğide olabilir.

iyi seyirler efendim



20 yorum:

  1. İkiz kardeş isteyen birini ilk kez duydum sanırım:)
    Film etkileyici, yazdım bir kenara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba semi
      o dönemim gerçekten çok zorluydu kendimdeki farklılığın farkındaydım ama isim koyamamıştım. evde sürekli kavga oluyordu- annem boşanmamıştı ve kafasının bir bölümünü hep bu mesele işgal ettiğinden bizle çok aktif vakit geçiremiyordu.- bende konuşacak dertleşecek bi kardeş aradım durdum büyük kardeşimle aramda 6 yaş olduğundan herşey ben 14 yaşında şehir dışına giderken o daha 8 yaşındaydı hiç bişrşey konuşulamazdı. o sebepleydi isteğim :)

      umarım filmi uygun bir zamanda izleyip en az benim kadar etkilenirsiniz

      iyi seyirler şimdiden

      Sil
    2. Anlattıklarınızdan anladığım epey yalnız kalmışsınız. Zorlu bir çocukluk...Bu durumda ikiz isteğinizi de anlayabilirim.

      Film için aşağıda verdiğiniz linke baktım. İzlenebiliyor, sadece HD için üye olmak gerekiyor. şu an değil ama sakin bir kafayla oturup izlemeyi düşünüyorum:)
      Beni ne kadar etkiler bunu da sonra paylaşırım mutlaka:)

      Sil
    3. en uygun zamanda efendim :)

      bekliyoruz

      Sil
    4. İşlem tamam:)
      İzledim. Oyunculukları çok başarılı buldum, ikisinin mutlulukla ilgili geçen diyaloğu ve Glen`in heteroların mutluluk kavramı üzerindeki söylemleri gerçekten düşündürücü. Bahsettiği "düzeni beslemek" belki de en düşündürücü olan.
      Filmin IMDb`den aldığı puan da gayet iyi bu arada:
      http://www.imdb.com/title/tt1714210/?ref_=fn_al_tt_1
      İyi bir öneriydi, teşekkürler:)

      Sil
    5. alakanıza teşekkürler

      beyenmenize gerçekten sevindim.

      bahsettiğiniz meseler gerçekten çok büyük bir incelikle işlenmiş mutluluğun ne olduğu konusu farklı hayatlar farklı yaşam tarzları ama aynı sorunlar aslında tercihlerin ne olduğu çok da önemli değil

      Sil
  2. çok güzel bir film ben de izlemiştim cidden izlemeyenlere tavsiye edilir konusu vs o kadar ilginç değil, genel geçer bir tema söz konusu fakat işleyişi ve içindeki duygusallık yine de etkiliyor insanı. Görüntüler açısından da göze hoş gelen bi film.

    İkiz kardeş konusunda da benim annem seninki kadar yaratıcı değilmiş sanırım ben de çok isterdim benim yaşıma yakın küçük bir kardeş ya da ikiz ama sen olduğuna dua et deyip kursağıma dizerdi hevesimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anneniz daha realistmiş :)

      dediğiniz gibi çok hoş görsellikleri olan sanki her an çekilebilecek sahnelermiş gibi çok doğal özellikle finaldeki pencere hiç kapanmasın istedim. kapanırsa umudun söneceğini düşündüm hep

      Sil
  3. ımtırakçım merhaba,

    filmi izleyebileceğim bir link falan verirsen sevinirim. internetten film izleme tecrübem hemen hemen yok diyebilirim de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deprsifim hoşgeldin

      ben genellede filmleri torrent programıyla indiriyorum. daha pratik geliyor bana amerikan ve kanada yapımları için gerksiniz duymasamda ingiliz ve diğer yapımları için uygun altyazı ile birlikte izliyorum.

      senin için bir araştırma yaptım. şu an güvenli internette olduğumdan tam muvaffak olamacdım lakin şu adres iş görür diye düşünüyorum

      umarım sorun çıkartmaz iyi seyirler şimdiden

      http://www.cinesalon.net/weekend-izle.html

      Sil
    2. Teşekkür ederim link için. Henüz izlemeyemedim ama sorunsuz çalışıyor :)

      Sil
    3. peki :)

      yorumları bekliyoruz

      iyi seyirler

      Sil
  4. Benim en çok etkilendiğim eşcinsel temalı filmlerdendir bu film. Öyle ki basit gibi görünen ve fazla "action" içermeyen bu film esasında hemen hepimizin yaşadığı/yaşayabileceği bir hikayeyi derin bir duygu ile anlatıyor. Ben de tavsiye ediyorum.

    Esasında ikiz konusunda ben de bir özlem içindeydim çocukken ama benimkisi ikiz olan çocukluk arkadaşlarıma özentiydi. Sonra sonra geçti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. efendim öncelikle hoş geldiniz renk kattınız

      bence güzellik katan da oydu diğer eşcinsel filmler bana ya fildişi kulesinde ya da derin bataklıklarda çekilmiş hissi veriyor bu film öyle değil.

      sanırım benm asıl etkilenmemin sebebi "ana ben bu adam ya" diyebilmem oldu

      hiç ikiz arkadaşım olmadı. belkide olsaydı ben istemezdim ikiz kardeş bilmem ki düşünmedim hiç :)

      Sil
  5. Müstehcense tam bana göre hemen izleyeyim :D :D

    YanıtlaSil
  6. Bir de yarının tatil olması mefhumunu pek kavrayamadım kuzum ama hadi neyse diyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dershanede matematik öğretmenliği yaptığımdan dolayı tatil günlerimiz pazartesi oluyor.
      özel sektör tatiller bile garip :) ama şu sosyoloji diplomamı alayaım da nasipse. hoop yeni işe :)

      Sil
    2. Yaşasın yeni iş :)) Ben de 100 kez iş değirtirdim ama artık sabit kademim :))

      Sil
    3. yaşasın :) sonuna kadar :)

      Sil