26 Şubat 2013 Salı

trans olma durumu hakkında

annemle birçok konuyu konuşabilmek en büyük şansım olarak addetmişimdir her zaman en büyük nimet. elbetteki kendi içerisinde açmazları bulunan bir durumda söz konusu

annem aşırı muhafazakar bir görenekte yetiştirilmiş. haklı olarak fikirlerde bu eksende filizlenmiş. yine bile sağ kolum dediği büyük oğlunun eşcinsel olma durumu kabullenecek kadar anlayışlı bir bayan beklenenin çok ötesi benim için

kendi kafasında eşcinselliği trasseksüellikle özdeştirmiş olsa gerek ki dün geceki konuşmamız bu eksendeydi. cinsiyet değişimi hakkındaki görüşlerimi öğrenmek istemiş. annemi tanıyorsam 3 oğlum var kabulünü eğer öğle bir şeye meğilliysem 2 oğlum bir kızım var şeklindeye devşirmeye çalıştığına eminim

biraz süre istedim ve çay koymaya gittim mutfağa fikirlerimin demlenmesini istedim ki annemi inciltmeden durumu açılayabileyim.

gerçekten fiziksel bedenimi değiştirmek istiyor muyum değiştirmeli miyim. sorular birbiri ardına suya gömülürken çay yaprakalrı gibi annemin yanına gelip şu mihvalde birşeyler söyledim.

transeksüellik kavramına öncelikle saygı ile yaklaşmak lazım. o yolu seçen bir birey kesinlikle herşeyini kaybetmeyi göze alıyor demektir. bu kimilerine göre yakışıksız olsa da bir cesaret örneğidir. sadece bu cesaret için bile birey saygıyı hak ediyordur.

fakat ben çok daha ayrı şeyle düşünüyorum. fiziksel bedenimi bir bayana benzetmekle ruhsal bedenimi bir erkeğe benzetmek arasında bir fark göremiyorum. açarsak homoseksüel fikirlerimi bastırıp kişiliğimin aksine haret edip bir bayanla birlikte olmakla kendimi doğal olmayan göğüslerle bayan kıyafetleri içerisinde dolaşmış olmayı farksız görüyorum.

katılanlar veya hoş karşılamaynlar olabilir. lakin transeksülite devreye girdiğinde artık eşcinselliğin sona erdiğine kanaatim tam . ruhen kadın olan bir birey bedenen de kadın olduğunda -veya tam zıttı- doğurganlık özelliği dışında herşeyi sağlayabiliyor. dolayısyla böyle bir bedenden hoşlanada aslında bir bayan bedeni arzulaış oluyor ama bu eşcinsellik tanımında uzaklaşıyor.

acizane fikirlerimden sonra annemin derin bir ohh u rahatladığının göstergesi olarak beni çok mutlu etti.

sizlerle de paylaşmak istedim

görüşmek üzere

10 yorum:

  1. Konuya anneniz açısından bakarsam ( ki ben de iki çocuk annesiyim) çocuklarımla dürüstlüğe dayalı bir iletişim kurma çabasındayım. Daha yolun çok başındayım o da ayrı:)
    Çocuk yetiştirirken belki de en büyük hata ona fazlasıyla sahip çıkmak, birey olarak kabul etmekte zorlanmak olabilir. Anahtar kelime belki de "saygı".
    Trans olmayla ilgili bir fikrim var diyemem. Ama yazınızdaki anlatıma katıldığımı söyleyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh siz anneler uğruna ölünesi canlılarsınız

      annem beni olduğum gibi kabul etmese de anneme saygı duyacaktım. ben hiç bir anneden onca senelik kavramlarını değiştirmelerini beklemem . sadece 9 aylık zahmet bile başka birşey istemeyi yersiz ve saçma kılıyor. ama annem ekstra bir lütüfta bulunarak beni olduğum gibi kabul etti. bu onun olgunluğundan geliyor sanıyorum ya da sindirilmiş annelik duygusu olabilir. isim koyma telaşında olmadığımdan sadece annemi bana verene şükranlarımı sunuyorum.

      ve bir ebeveyn için ise en büyük başkalaşım evladını can pareni bir birey olarak görmek. çoğunluğu bu yola çıkmıyor ya da bir kısmı yolda kalıyor hedefe varanlar o kadar az ki

      evlatlarınızla alabildiğine mutluluklar sizin olsun Semi Hanım

      Sil
    2. Hedefe varanların azlığı konusunda aynı fikirdeyim, etrafıma bir baksam yetiyor bu konunun ispatına. Anneniz sizi iyi yetiştirmiş olmalı ki bu düşüncelere sahipsiniz.
      Not: Bana "hanım" demeniz hoş bir kibarlık ama benim açımdan gerek yok:) Semi diyebilirsiniz.

      Sil
    3. annem çok istese de bu sayfayla henüz tanışmadı ama bu yazdıklarınızı okusaydı eminim çok mutlu olurdu. onun adına teşekkür ediyorum.

      not: siz nasıl isterseniz

      Sil
  2. Katıleyom gari,

    Bi kaç gündür Aydın da oluğumdan işler çığırından çıktı, kusura bakma :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katıleyonuz da bizileri sevindiriveronuz gari

      sıradan hemen güeyimize konuk olmuşsun yöresel konuşmaya hiç yabancı değilim dolayısıyla her ne kadar ben konuşmaya çalışınca köy kahvesi kırılırcasına gülse de - halbuki kendileri daha komik ama kimse gülmüyor-



      Sil
    2. Ay bugün geldim, beni bir ay oralaada bırakıveeselerdi, aynı onlar gibin konusuverirdin gari :))

      Neyse artık özüme dönebilirim :))

      Sil
    3. abovv bag şu konuşmelere uleyyn hepten gapmış bizlerede geciveri bu gari töbele olsun gari bu yeni yetmele coh bi başka caanım tü tü tü maşşallah

      diye bir nida işitebilrdin yaşlı bir teyzemizden :)

      yine bekleriz efendim hatta bizlerede bekleriz ha aydın ha manisa :)

      Sil