ohh be baklayı daha başlamadan çıkarınca ağızdan kolay oluyormuş :) kendimi aşşağıdaki teyze gibi hissetmedim de değil hani :)
şimdi efendim gelelim neler yumurtalayacağıma kabak tatlısı yaptım. dersiniz ona ne var hepimiz yapıyoruz diye ama dedim ya eğer yazmasam çatlama durumuna geldiğimden :) neyse
efendim bulunduğum memlekette tembel hanımlar veya yeteneksiz hanımlar ve beyler için bal kabakaları soyulup hatta iri parçalar halinde dopranıp satılıyor pazarda malumunuz kabak soymak ve parçalamak ekstra bir iş dolayısıyla bende bir poşet bal kabağı aldım ve kocaman parçaları küçük küçük doğradım sonra mini göveçlere yerleştirip önceden 250 derecede ısıtılmış fırına salıverdim tabi salmadan evvel her kaba 1 yemek kaşığı şeker ve bir tutam tarçını da en üstüne ilave ettim ben karıştırmıyor böylece şekerin karamelize oluşu tarçınla birlikte nefes bi tat oluyor çok pratik bi tatlı kesinlikle tavsiye ediyorum
benim tek hatam tabaklara az kabak koymuş olmam oldu birde 35 dakikayı geçirmeyin derim sonra hepten reçel gibi oluyor az diri sevenler varsa 30 dakika ideal gibi
evet umarım denersiniz ya da burda hep beraber geliştirir yeniden yaparız ımtırak tatlısı olur - bak bak ama hemen sahiplendim yüzyıllık tatlıyı -
afiyet şifa bal şeker olsun
Hmmm demek blog yazmana haset duygusundan bile olsa katkım olmuş heh heee :)
YanıtlaSilGelelim kabak tatlısına. Bayılırımmm. Ellerine sağlık. Beni o minicik güveçlerle kandıramazsın, bir kaç tane yerim ona göre :))
Ama lütfen benimkilerde tarçın olmasın.
katkın asla inkar edilemez depresif eksik olma
YanıtlaSiltamam sana bol bol yapayım sözüm olsun bide ben bunu muhallebili yapıyorum yazları o çok güzel oluyor kabak ya da şeftaliden :)
muskat rendeleriz seninkine onu severmisin peki :)
muskat pek sevmem. meyveli tatlılarda başka aromalardan hoşlanmıyorum daha doğrusu. kendi tatları olsun yeter bence... şeftali de en favori meyvemdir bu arada :)
YanıtlaSilYaa şu yayın formunu değiştirsen. her seferinde "robot olmadığınızı kanıtlayın" diye bir sürü kargacık burgacık rakam ve harfi yazmamız gerekiyor :(
kusura bakmayın yeni bi bloger olmamdan ötürü yavaş yavaş halledicez bu tip sorunları
YanıtlaSilşeftaliyi öğrendiğimiz iyi oldu mevsimi gelsin yapalım da bi paylaşalım bakalım beyenecek misiniz
şeftali olsun çamurdan olsun heheee :)
YanıtlaSil