20 Temmuz 2013 Cumartesi

Istanbul


Selamlar

Baktım baya bir zaman geçmiş aradan. Yazmak güzel olur dedim. Şimdi klasik tepkiyi vermek istemiyorum ama ramazandan mı yoksa havalar mı sıcak ya da ben bazı melekelerimi kayıp mı ediyorum bilemiyorum. İki kelimeyi bir araya getirip yazamadım işte.

Bu gün itibari ile yıllık iznime çıkmış bulunmaktayım. Odam aldı başını gidiyor. Bir toparlama yapmam gerekiyor ama kafamı kaldırsam bir. Gerisi vallaha kolay J .


Bayram sonrası kardeşimin üniversite kayıtları var. İstanbul a yerleşeceği kesin gibi. Çünkü başka tercih yapmadı. İletişim İstanbul da okunurmuş. Haklı da . O dönemde bende İstanbul a gelirim sanırım. Zamanım yetersiz de olsa Eminönü nde her türlü hastalığı göze alıp-annem küçükken öyle korkutuyordu beni hala etkisi mevcut – haşlanmış mısır yerim sanırım. Demirlerin arkasına geçip balık tutan insanların yanına oturup, onları izleyerek.Ya da  hala bulabilir miyim bilmiyorum ama kaybolduğum bir gün Beyoğlu nda keşfettiğim bir sahafta sararmış kitap kokularını yıllık olarak ciğerlerime doldurabilirim. Oradan bilmem ne kadar yürüyüp ayaklarımın ağrıdan zihnime isyan ettiği dakikalarda Ortaköy de olursam bir kumpir ziyafeti çekebilirim kendime. Belki de balık. Gözüme ne kestirirsem artık.


Sonra ver elini esenler. Geri dönüşü beklemek. Yıllardır İstanbul a gitmeyi beklediğim gibi.  

İstanbul. Aşk şehrim benim. İlk ve sonumla geçirdiğim en hoş anılarda arka plan hep İstanbul. Ya Silivri deki Mimar Sinan ürünü köprü. Ya bir Üsküdar Eminönü vapuru. Ya Anadolu kavağındaki o bol kedili balıkçı köyü. Hepsinde eli elimde. Bazılarında dudağı dudağımda.

“Geçmişe özlem geleceğimizi belirler” demiş birileri. Belki bende anılardaki İstanbul u arıyorumdur. Ya da İstanbul a da vurulduğum için o anılar hep tazedir.

Gidince öğreneceğim sanırım. 



sevgilerle dostlar

4 yorum:

  1. Nihayet tatile çıktın yani, hadi bakalım iyi tatiller o zaman:)
    İstanbul`da güzel yerlerden bahsetmişsin, benim İstanbul`da yaşamışlığım yok, gezmeyi severim. Bize yakın, o yüzden zırt pırt giderim:)
    Umarım hayal kırıklığı yaşamadan dönersin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür semi tatildeyiz artık :)

      istanbul ziyaretim günübirlik havasında olacağından ve sadece eski günlerin hatıralarının izini takip edeceğimden çok büyük bir hayal kırıklığı beklemiyorum.

      ama hatıraların rehberliği başlı başına bir hayal kırıklığı bu da aklımın bi kenarında hep.

      işin özü tebdil i mekan iyi gelecek her ihtimalde de

      Sil
  2. İstannbul, zaman zaman şikayet etsem de yaşamaya doyamadığım şehir :)Şimdiden size iyi tatiller, İstanbul'un keyfini çıkarın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler

      istanbul kalabalık şikayet öğesi bol ama sığınakları bunları tölare edecek şekilde

      kısa süre de olsa güzel olacak sanırsam

      bu arada blogumuza da hoş geldiniz

      Sil