3 Temmuz 2013 Çarşamba

popcorn time .....



Selamlar

Bir film izleme talihsizliğinde bulundum yine. Talihsizlik diyorum çünkü film çok harikaydı. İşlediği metaforlar,  duygulardaki giriftlik, beni uzak ülkelere götürdü. Geldiğimde ise o kadar yol gitmekten mi, yoksa ellerimin hep boş kalacağı gerçeğinin ağırlığından mı tükenmişlikle dolu uzanıverdim yatağa.

“Le Fate Ignoranti”  bahsettiğim film. “cahil periler”. İngilizceye “ the secret life” olarak gayet kısırca çevrilmiş. Yönetmen bir türk olmasaydı, muhtemelen bizde de böyle bir kısır isim çeviri olurdu. Yönetmen türk demiştim. Ferzan Özpetek. “Mine Vaganti” ya da “serseri mayın” da aynı yönetmenin gözünden bize aktarılmıştı.

Gelelim filmimize. Bana çokça sorular sordurdu yattığım yerde. Aşk paylaşılabilir mi? İkiyi bir eden olgu nasıl bölünebilir? Eğer bölünemezse yalan söyleyen mi günahkar, söyleten mi? Ya aşkın diğer yarısını elinde tutmak isteyen… Ona ne demeli?

Dedemin insanları filminde ozan karakterinin büyümüş hali girite giderken gemide “ahh metaforlar çıkın aklımdan” diyor. Özneyi değiştirip yineliyorum aynı ses tonuyla zihnimde” ahh sorular çıkın aklımdan”

 Filmler böyle yapıyor beni. Bedenen bitkin, düşünce yönüyle hırçın. Normaldir belki böyle bir şey. Ama olmasın istiyorum olsun istediğim kadar. Gitler ve geller… Hayatım ayın karşı konulamaz cazibesine kapılmış devasa bir su kütlesiymişçesine  bağımlı gibime geliyor. Elimi tutan olsunda istiyorum gece uyurken, yalnız soğuk yataklarda güne merhaba demekte. Mavi de olmak istiyorum, pembe de. Abartmak istiyorum, söndürmekte.

Facebookta selam verdiğim birine direk soru yağmuruna dediği şey geliyor aklıma “ relax olacaksın”. Mümkün mü?

Not : “neredesin aşkım” videosunu izledim. 86. Saniyede çıkan uzun saçlı sakallı kırmızımsı V yaka tişörtlü  arkadaşa buradan sesleniyorum. “Abi mahvettin beni”. Aynı görüntüyü tekrar tekrar açıp sadece ilgili kısmı izliyorum. Belki tanışırız bir gün. –sanki okuyacak da işte  laf  benimkisi de –

Sağlıcakla dostlar


6 yorum:

  1. Yani diyorsun, bu filmi de yaz bir kenara:)
    Şu 86.saniyeyi de merak ettim, hemen gidiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Allah var bu arlar blogerde bir tuhaflık ama ben çözemedim yorumlarım yayınlanmıyor garip. :)

      bence yazmalısın semi

      çok hoş sorular sorduruyor film.

      86. saniye ahhh ahh :)

      Sil
  2. Ferzan Özpetek sinemasını defalarca evrenime konu etmiş biri olarak yorum yazmak istedik,Cahil Periler çok güzel bir filmdir.Lakin benim gözümde en mükemmeli Karşı Penceredir.Hayatımın filmlerindendir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ferzan özpetek külliyatına yeni giriş yapıyorum desem yeridir. tavsiyeni yarın dikkate alıp izleyeceğim şimdi öğrencilerimle yılın son pikniğine gidiyoruz şans dile beyaz

      bu arada senin yorumların her zaman değerlidir keşke hep yazmak istesen

      Sil
  3. Bol şanslar aynı zamanda iyi eğlenceler :) Şu mel'un sınav dönemini ve sıkıntısını atlattıktan sonra daha çok okuyup daha fazla yorum yapacağım :)

    YanıtlaSil